Ben je helemaal gek van Sugarskulls, en wil je er graag een van jezelf geschilderd hebben? Ook dat kan! Het enige wat ik daar voor nodig heb is een goede, scherpe foto op een hoge resolutie. Ik kan een prachtig schilderij voor je maken, maar een heleboel valt of staat met de foto die ik van je krijg:

Hoe meer details ik op je foto kan zien, hoe meer details ik op je schilderij kan schilderen. Ik heb niks aan foto's die bij inzoomen erg pixelig worden. Ik heb foto's nodig waar ik oog- en haarkleuren goed op kan zien. Het is belangrijk dat ik je hele gezicht op de foto kan zien, het is dus niet handig als er delen wegvallen op de foto. Het mooist zijn foto's met natuurlijk licht en wat contrast. Geflitste foto's zijn niet goed bruikbaar, omdat dat een foto heel “plat” maakt en de persoon in kwestie dan met rode ogen op de foto staat. Het beste zijn foto's zonder filters, dus geen snapchat foto's. Ik ga ervan uit dat je een foto opstuurt die je zelf mooi vindt, en waarop je de persoon in kwestie mooi vindt staan. Dan moet ik er wel bij zeggen dat een beetje gekke foto's het altijd erg goed doen als Sugarskull, maar dat moet je dan zelf uiteraard wel leuk vinden.

Hou in gedachten dat ik de persoon in kwestie niet ken, en dus enkel kan schilderen wat ik op de foto kan zien.

Het formaat van het schilderij, en ook de kleuren van de make-up mag je helemaal zelf kiezen. De prijs bereken ik aan de hand van het formaat schilderij wat je wil hebben.


 

Houd er rekening mee dat ik meestal een wachtlijst heb van enkele weken. Zeker rond de feestdagen kan het ontzettend druk zijn. Bestel op tijd als je het schilderij als kado wil geven!


 

Ben je benieuwd naar het verhaal achter deze kleurrijke Sugarskulls?

De "Dia de Los Muertes" of de "dag van de doden" is een Mexicaanse feestdag. De dood is voor de Mexicanen namelijk niet het einde of een afsluiting, maar is een belangrijk deel van het dagelijkse leven. Het feest wordt gevierd op 31 oktober, 1 en 2 november. Men gelooft dat de zielen van kinderen op 1 november terugkeren naar de aarde, en die van volwassenen op 2 november. In de periode vóór het feest maakt men de graven schoon en versiert deze. Het feest wordt gevierd met familie en vrienden om overleden vrienden en familieleden te herdenken en om voor ze te bidden. Er worden altaren gebouwd, de doden worden geeërd met zogenoemde "Sugarskulls" of “Muertas”,  bloemen en de favoriete gerechten en dranken van de overledenen. Deze giften worden geofferd aan de doden en naar de graven gebracht, samen met dierbare spullen van de overledenen. Er worden "Calaveras" geschreven, korte gedichten waarin de spot wordt gedreven met grafschriften van overleden familieleden of vrienden, en sommige kranten publiceren Calaveras van beroemdheden en karikaturen van schedels.

Ik schilder deze Sugarskulls omdat ik ze ontzettend mooi vind, en omdat ik het hele idee van een feest voor de doden, en het idee dat de dood niet het einde betekend, erg mooi vind. Ik ben nog nooit op het feest zelf geweest, maar ik heb in Mexico wel eens een begraafplaats bezocht, en die zijn zoveel mooier, kleurrijker en zelfs gezelliger dan de Nederlandse begraafplaatsen, met allemaal vrolijke kleuren en bloemen... Die manier van omgaan met de dood vind ik prachtig! Vandaar mijn "eerbetoon" aan dit feest...

#getSugarskulled